Een aluminium overkapping: waar moet je op letten?

Zijn jullie ook al zo aan het genieten van de zon? Wat een prachtige dagen hebben we al (en dan moet de zomer nog komen). Tijd om de tuin dus goed aan te pakken, zodat je optimaal kunt gaan genieten. Wanneer je lekker wil genieten in je tuin is een overkapping ideaal. En dan met name een aluminium overkapping! Het heeft veel voordelen die ik je allemaal ga vertellen in deze blog.

Buitenleven

Een heerlijk plekje in de tuin: een mooie tafel met stoelen of een loungeset… Ik zie mezelf al helemaal zitten! Vooral in de zomer zie ik om me heen dat iedereen zijn of haar tuin gaat opknappen. Vaak valt op dat er toch wat achterstallig onderhoud is, bijvoorbeeld als het gaat om de tuinmeubels. Dat is dan ook zeker mijn eerste tip: begin eerst met het schoonmaken van de tuinmeubels en het verwijderen van eventueel onkruid. Dit maakt dat je tuin al heel anders (mooier!) oogt. Toch is het zonde als je alleen in de zomer van je tuin kunt genieten… Vind je niet? Een overkapping is daarom ideaal! Ik vertel je waarom! 

Voordelen aluminium overkapping

Tijd voor inspiratie! Als het gaat om tuininspiratie vind ik het soms nog best wel lastig waar ik hiervoor terecht kan. Vaak zijn er beperkte mogelijkheden of onvoldoende uitleg. Onlangs kwam ik in aanraking met de aluminium overkappingen van OverkappingPlaza. Toen ik het las kon ik me er nog niet zo snel een voorstelling van maken van zo’n overkapping: hoe ziet dit er precies uit? En wat zijn eigenlijk de voordelen? Ik heb de voordelen hieronder voor je op een rijtje neergezet: 

  1. Duurzaam, prijsgunstig en milieuvriendelijk;
  2. 10 jaar garantie bij OverkappingPlaza; 
  3. Onderhoudsvriendelijk;
  4. Led-verlichting is mogelijk;
  5. Op maat te bestellen en aan te passen aan de woning.

Dit zijn pas 5 punten, maar er zijn er veel meer! Waar ik bijvoorbeeld naar op zoek ben gegaan is een overkapping die in weer en wind mooi blijft staan. In Nederland zijn we nou eenmaal niet zo gezegend met 24/7 zon…. en bij OverkappingPlaza zijn de aluminium overkappingen bestand tegen alle weersomstandigheden. Dus of het nou regent, hagelt, sneeuwt of de zon erop schijnt, het is allemaal geen probleem. Op deze manier kun je jaren genieten van de mooie overkapping. Ideaal! 

Waar moet je op letten?

Don’t be that quick! Voordat je naar de site gaat om direct een mooie aluminium overkapping aan te schaffen is het belangrijk om eerst een aantal dingen te weten. Deze zijn van belang voordat je de juiste keuze gaat maken. Lees je daarom goed in van te voren:

De juiste afmeting

Kijk goed naar de ruimte van jouw tuin. Past hier een grote overkapping in? Of kan je beter kiezen voor een kleinere? Zorg dat niet jouw hele tuin onder de overkapping staat, maar wel dat je er met genoeg mensen gezellig onder kunt zitten. Meet de ruimte daarom goed op en ga dan verder met het kiezen van de kleur.

Kies een kleur

De kleur is een belangrijke keuze, want het gaat jaren mee. Je wil hier niet te snel op uitgekeken zijn en daarnaast moet het bij jouw inrichting/huis passen. Heb jij een moderne inrichting? Kies dan voor een witte overkapping. Ben jij meer van een stoere look? Ga dan voor antraciet of grijs. Dit oogt direct robuust en industrieel. Kijk ook goed naar de kleuren in jouw tuin. Staat het allemaal mooi bij elkaar? 

Verlichting

Wanneer je in de avond nog lang wil buiten blijven zitten kan dat perfect onder de overkapping! Het enige nadeel is vaak dat je dan geen verlichting hebt. Tip: kies voor inbouwverlichting. Bij Houtplaza BV hebben ze hier een prachtige oplossing voor. Extra handig: de spotjes kun je dimmen!

Ga voor een vakman

Eerlijk is eerlijk: sommige klussen kunnen we maar beter niet zelf doen. Een gaatje in de muur boren kan nog wel, maar een overkapping plaatsen is wel echt werk voor een vakman, haha. Geef het daarom uit handen en weet dat het er goed en mooi uit komt te zien.

Aankleding

Vergeet niet de aankleding onder jouw overkapping. Wanneer het prachtige resultaat staat wil je niets liever dan genieten van dit plekje. Maak het daarom helemaal eigen door er leuke meubels, planten/bloemen en stoelen neer te zetten. Denk dus ook zeker aan de finishing touch! 

Hopelijk weet je nu precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een aluminium overkapping. Heb je nog vragen? Neem dan contact met op via de site. Succes! 

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]
Volgende
De mooiste Douglas buitenverblijven op een rij.