Waar moet je op letten bij de aanschaf van een serre of buitenkamer?

Een fijne plek waar je kunt genieten in je tuin is zo belangrijk! Vooral met de zonnige, maar ook met de minder mooie dagen, wil je heerlijk kunnen genieten van het buitenleven. Dat kan met een serre/buitenkamer perfect! Maar er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het aanschaffen hiervan. In deze blog lees je alles stap voor stap. Laten we beginnen.

Welk bedrijf?

Allereerst moet je weten wat je precies voor buitenshuis wil hebben. Ga jij voor een tuinhuis, een serre of toch een overkapping aan huis? Er zijn zoveel mogelijkheden. Bij OverkappingPlaza heb je bijvoorbeeld een breed assortiment aan keuze dus gegarandeerd dat daar iets bij zit wat bij jou past. Dat is namelijk stap 1: kies een bedrijf dat kwaliteit producten heeft en een breed assortiment aanbiedt. Neem alvast een kijkje op de site van OverkappingPlaza om een beeld te krijgen bij de producten.

Waar let je op? 

Allereerst ga je kijken naar de maat. Wil jij een standaardmodel? Of ga jij voor maatwerk? Kijk goed naar wat er past in jouw tuin. Wanneer je een kleine tuin hebt is maatwerk erg handig. Op die manier kun je precies meten hoeveel ruimte je kwijt bent. Wil jij zelf online jouw blokhut ontwerpen? Dat kan met de 3D-configurator van OverkappingPlaza. Handig, want zo kun je precies al jouw wensen samenstellen.

Aanbouwveranda - Overkapping Online

Uitstraling

Daarnaast moet je kijken naar de look. Wil je bijvoorbeeld met of zonder luifel? Wil jij een zadeldak of een plat dak? Ook is de vorm erg belangrijk. Houd jij van modern? Ga dan voor een strakke uitstraling en kies voor een plak dak en rechte lijnen. Ben jij dol op een knusse, landelijke sfeer? Ga dan voor een luifel en een puntdak. Op die manier creëer je enorm veel gezelligheid.   

Kantoor aan huis - Overkapping Online

Kwaliteit

Je wil natuurlijk dat jouw buitenkamer lang mee gaat! Kies daarom voor goede kwaliteit. Bij OverkappingPlaza hebben ze altijd het beste vurenhout uit het noorden. Maar ook zijn de ramen en deuren van kwaliteit. De deuren zijn namelijk gelamineerd, wat betekent dat kromtrekken wordt voorkomen! Er zit ook altijd een cilinderslot in (wel zo handig). Bij elke buitenkamer of blokhut zit de prijs voor dubbelglas al inbegrepen! Het fijne is daarnaast dat de blokhutten/tuinhuizen geen schroeven bevatten. Door de handige bouwsystemen zijn deze makkelijk op te bouwen en erg stabiel. 

Schoonmaken

Het is ook goed om te kijken naar of de buitenkamer goed schoon te houden is. Kun je gemakkelijk de roedes afstoffen? Of zijn de ramen netjes gekit, waardoor dit niet ‘vies’ oogt? Ook belangrijk: zijn de deurdrempels voorzien van een aluminium strip? Of zit dat er nog niet bij? Je wil namelijk wel dat dat ook netjes is afgewerkt, zodat daar geen vuil bij kan komen. 

Bezorging

Last but not least: het bezorgen van een buitenverblijf. Dit is namelijk niet iets dat je snel met de auto even kunt ophalen, haha! Bij OverkappingPlaza wordt daarom een buitenverblijf gratis bezorgd (m.u.v. de eilanden). Deze prijs is namelijk al inbegrepen. Ideaal, want op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat er nog allerlei kosten bijkomen voor de verzending, want dat is vaak zo’n domper… Wil je meer weten over alle mogelijkheden? Bekijk dan zeker even de website van OverkappingPlaza. Ook voor jouw vragen of een offerte op maat kun je bij hen terecht. 

Ik hoop dat ik je op weg heb kunnen helpen naar het kiezen van het juiste buitenverblijf. Ga jij ook zo heerlijk genieten in je tuin deze zomer?

Vorige
De mooiste Douglas buitenverblijven op een rij.