De mooiste Douglas buitenverblijven op een rij. 

Ik ben gek op het buitenleven en dan vooral in de tuin. Heerlijk in de buitenlucht, maar toch ook dicht bij huis. Je bent van alle gemakken voorzien: je kunt namelijk zo iets te eten pakken, even naar het toilet of gewoon even binnen relaxen. Tijd dus om jouw tuin helemaal klaar te maken voor de lekkere warme dagen die eraan komen. In deze blog lees je alles over de mooiste Douglas buitenverblijven. Lees je mee?

Grootte van jouw tuin

Voordat ik allerlei mooie buitenverblijven laat zien is het belangrijk om eerst een plan te maken voor jouw tuin. Ga er eens goed voor zitten (samen met je partner bijvoorbeeld) en schrijf op wat jullie beide mooi vinden en willen in de tuin. Het is immers belangrijk dat jullie het eens zijn over de plannen. Struin Pinterest en woonwinkels online af voor inspiratie en wanneer je eenmaal een beeld hebt is het belangrijk om ook goed naar de maten te kijken. Hoeveel ruimte heb je? En hoe groot wil je bijvoorbeeld de loungeplek maken? Heb je een kleine tuin? Zorg dan dat het buitenverblijf tegen een schutting/wand staat. Heb jij veel ruimte in je tuin? Ga er dan voor om het juist centraal in de tuin te plaatsen. Dit zorgt voor een echte blikvanger!

Verschillende soorten

Wanneer je een plan hebt gemaakt is het tijd om een mooi buitenverblijf te zoeken die helemaal past in jouw tuin. De zoektocht kan soms erg lastig zijn, omdat het aanbod zo groot is en je misschien niet helemaal precies weet wat je wil en/of wat nou de verschillen zijn tussen alle mogelijkheden.  Wij hebben daarom al wat voorwerk gedaan en kwamen bij Houtplaza heel veel moois tegen. Hieronder staan daarom een aantal voorbeelden van prachtige buitenverblijven die niet mogen ontbreken in de tuin. 

Buitenverblijf met plat dak

Persoonlijk ben ik een fan van dit mooie buitenverblijf. Het past namelijk qua stijl in iedere tuin en daarnaast is het formaat ook makkelijk te plaatsen. Het ziet er zo knus uit. Je kunt er overdag heerlijk zitten voor de schaduw en in de avond lekker genieten met vrienden of familie. Plaats er een bankje, poef en een eettafel in en je hebt een mini woonkamer. Het is natuurlijk extra leuk om het helemaal af te maken met accessoires, zoals planten, lichtjes en schilderijen bijvoorbeeld! Laat het interieur matchen met dat van je huis. 

Kapschuur

Hout is enorm populair en dat mag dus zeker niet ontbreken in jouw tuin. Deze kapschuur kan perfect staan in een moderne tuin, maar ook in een landelijke tuin komt deze goed tot zijn recht. Ook hier zie je een knus plekje met een tafel waar je heerlijk aan kan eten. Gaat het regenen? No worries, jullie zitten droog! Voor de vochtigheid is het dan wel fijn om je spullen, zoals kussens die je op de stoel hebt, op te kunnen bergen. Ideaal, want die leg je zo in de schuur zelf. Het leuke aan deze schuur is dat het helemaal aan te passen is naar jouw wensen. Extra opbergruimte nodig? Ook dat kan met gemak. 

Aan huis

Dit ziet er zo knus uit! Hoe leuk is het om je woonkamer te verlengen met een buitenverblijf aan huis?! Het zorgt er echt voor dat buiten als binnen aanvoelt, maar toch heb je dan de lekker frisse geur van buiten. Hierdoor kunnen de kids ook lekker rondlopen buiten en relaxen op de meubels die je er neer kan zetten. Hierbij is het belangrijk om goed te kijken naar je interieur van je huis. Zorg voor dezelfde kleuren, materialen en vormen. Op die manier behoud je de stijl die je binnen ook hebt. 

Welk buitenverblijf past het beste in jouw tuin? Laat het weten in de reacties! Wil je meer lezen over OverkappingPlaza? Neem dan een kijkje op de site. Succes!

Vorige
Een aluminium overkapping: waar moet je op letten?
Volgende
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een serre of buitenkamer?